torsdag, januari 08, 2009

Lasagne med spenat och keso

4 port

1 påse fryst hackad spenat
1 vitlöksklyfta
500 g keso naturell
1 påse fryst köttfärssås (500 g)
lasagneplattor
riven ost

Tina spenaten och fräs upp den med lite hackad eller pressad vitlök så den mesta vätskan försvinner.
Blanda den varma spenaten med keson. Salta och peppra.

Lägg ett tunt lager spenat/keso i botten på din favoritlasagneform. På med plattor.

Blanda resten av spenat/keso med den tinade köttfärssåsen och varva med plattorna. Avsluta med köttfärs.

Strö över riven ost och gratinera 20-25 minuter.

Servera med rårivna morötter eller en grönsallad.

Ersätt köttfärssåsen med en riktigt mustig tomatsås så blir det vegetariskt. Blanda inte tomatsåsen med keson för det ser trist ut.

Baka lasagnen och låt den kallna. Perfekt lunchmat - eller också kan man frysa in den igen.