tisdag, januari 13, 2009

Kålpudding enligt Gittan

Massor av portioner

blandfärs (eller skinkfärs)
smör
vitkål
lök
lagerblad
peppar och salt
vatten

Hacka vitkålen så fint du vill och orkar. Hacka löken i samma storlek.

Fräs ung hälften av kålen i en gryta tills den blir glansig och mjuknar. Häll över i en skål.
Fräs resten av kålen och löken i grytan på samma vis. Smula rå färs ovanpå och täck över med kålen i skålen.

Häll på 1 liter vatten, lagerblad, salt och peppar (ta inte för mycket du kan bättra på senare).

Låt koka upp och dela färsen i mindre bitar allteftersom det kokar.

Toppa med mer vatten om det ser torrt ut.

Krydda med mer salt och peppar samt lite soja för färgens skull.

Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Kålpuddingen blir mer en gryta och kan gärna vara ganska såsig - då kan man mosa potatisen i såsen.

Mums!