10 pers.
10 kycklingbröst
4 vitlöksklyfta
4 tsk mexikansk kryddblandning
salt
smör att steka i
Lägg ut filéerna på ett fat, pressa vitlöken över och krydda med kryddblandningen (ej salt). Får stå minst en halv dag. Bryn snabbt brösten så de får fin färg, salta försiktigt. Lägg över kycklingbrösten i en folieklädd form och efterstek i ca 175 graders ugn ungefär 10 minuter, tills de knappt är färdiga.
Aromsmör:
Blanda samman 150 g smör, 2-4 pressade vitlöksklyftor, rivet skal av 2 citroner samt salt (försiktigt).
Hit kan förberedas
Klicka eller bred aromsmöret över filéerna. Värm försiktigt i 175 graders ugn ca 10 minuter, tills de är genomvarma. Skiva och lägg upp på saffransriset, som gjorts under tiden (ev. couscous).
Sås:
Koka upp 2 dl vitt vin och ½ krm saffran. Låt svalna. Blanda med 3 dl Creme Fraiche, 1 dl vispgrädde, salt,
2 krm socker. Kan serveras avsvalnad eller värmas försiktigt.
Ris:
Koka upp vatten och resten av saffranet (fr. såsen). Koka för övrigt riset på vanligt sätt.
Supersmaskigt! Kan enkelt halveras om man inte skall bjuda hela släkten.